Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δεκαπέντε ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Κορινθία.
Λίγες ημέρες πριν, η αστυνομία έβαλε τέλος στη δράση τους συλλαμβάνοντας 12 από τους σεσημασμένους κακοποιούς, ενώ συνεχίζει να αναζητά ακόμα τρία άτομα.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε συνολικά 46 διαρρήξεις σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, άνω των 120.000 ευρώ, βίας κατά υπαλλήλων, πλαστογραφίας, εμπρησμού, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Tα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως ορμητήριο τις όμορες περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων και επέλεγαν ως περιοχές δράσης τους στον «άξονα» της Αττικής Οδού (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα κλπ) επέλεγαν οικίες όπου μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να αναρριχηθούν.
Όταν οι ένοικοι απουσίαζαν οι κακοποιοί παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι σεσημασμένοι διαρρήκτες φρόντιζαν πάντα να καλύπτουν τα ίχνη τους για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές. Προσέγγισαν τα σπίτια-στόχους είτε με κλεμμένα Ι.Χ., είτε με νοικιασμένα στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επέλεγαν πάντα τις κατοικίες με προσοχή έπειτα από πολύωρη κατόπτευση, απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης, ενώ κατά τις ληστρικές επιδρομές τους είχαν τσιλιαδόρο που τους ειδοποιούσε με κωδικοποιημένο λεξιλόγιο.
Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις διαρρήξεις και κλοπές, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Παράλληλα, «ξέπλεναν» τα παράνομα έσοδα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα, οικόπεδα, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης λειτουργούσε επιχείρηση-κατάστημα στο όνομα του. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της σπείρας έπαιρναν κρατικά επιδόματα, βρέθηκαν να χρωστάνε στο δημόσιο ποσό που αγγίζει τις 320.000 ευρώ.
Σε έρευνες στα σπίτια και στο κατάστημα που διατηρούσε ένα από τα μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 κυνηγετικά όπλα, 2 αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων, μαχαίρια, κοσμήματα και ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικές κάρτες, μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία, 14.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, κροτίδες, ξύλινο κλομπ και 12 αυτοκίνητα.
Σε βάρος των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, βίας κατά υπαλλήλων, πλαστογραφίας, εμπρησμού, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ